Midnattsolgaloppen 2021

Oppdatering 08.05.2021:
Midnattsolgaloppen i Bjerkvik og Kiruna er AVLYST

===================================

Selv om det på grunn av koronaviruspandemien hersker noe usikkerhet med hensyn til Midnattsolgaloppen 2021 (MG 2021), så går de siste signalene fra arrangørene ut på at de håper å kunne gjennomføre som planlagt.

MG går av stabelen 29. juni – 3. juli. Galoppen er den 28. i rekken siden oppstarten i 1967, og blir en historisk galopp da den for aller første gang arrangeres med løp i utlandet. De to første løpene går nemlig i Kiruna, før turen går «hjem» til Norge og avsluttes med to løp i Bjerkvik.

Sørreisa O-lag satser på å stille med en stor tropp under Midnattsolgaloppen. Vi håper derfor flest mulig blir med.

Påmelding gjøres her. Ordinær påmeldingsfrist er 16. juni.

Program Midnattsolgaloppen 2021:
Tirsdag 29. juni: Kiruna
Onsdag 30. juni: Kiruna
Torsdag 1. juli: Hviledag/reisedag
Fredag 2. juli: Bjerkvik
Lørdag 3. juli: Bjerkvik

Overnatting:
Det er vel kun for løpene i Kiruna overnatting blir nødvendig. Til Bjerkvik er det cirka 1,5 times kjøring fra Sørreisa, så dit går det an å kjøre frem og tilbake til for hvert løp. For overnatting i Kiruna har arrangørene laget denne informasjonssiden. Det finnes også hoteller i Kiruna. Blant annet har noen Sørreisaløpere allerede booket rom på Hotell Kebne.

Mer informasjon kommer om eventuelt felles opplegg for Sørreisa O-lag i forbindelse med Midnattsolgaloppen. Inntil videre kan man holde seg oppdatert på arrangørenes informasjon ved å følge med på Midnattsolgaloppens hjemmeside.

Fakta om Midnattsolgaloppen:

  • Har blitt arrangert hvert andre år siden 1967
  • Er Nord-Norges desidert største orienteringsarrangement og Troms o-krets sitt signaturarrangement
  • Har i hovedsak bestått av fire løp, men har noen få ganger bestått av fem eller tre løp
  • I oppstartsåret 1967 gikk et løp på Mo og et løp i Bodø, mens de øvrige tre gikk i Troms (Finnfjordbotn, Tromsø og Øverbygd). Etter dette har galoppen i sin helhet gått i Troms, bortsett fra i 2017, da galoppen ble lagt til Finnmark. Alta O-lag tok på seg hele galoppen og arrangerte tre løp
  • I 2021 blir det for første gang arrangert løp utenfor Norge da de to første av fire løp finner sted i Kiruna med IFK Kiruna som arrangør. De to siste løpene går i Bjerkvik
  • BUL Tromsø har arrangert flest løp i Midnattsolgaloppen med 22 løp
  • Sørreisa O-lag har arrangert 12 løp i Midnattsolgaloppen
  • Midnattsolgaloppen 1995, hvor alle fire løp gikk i Sørreisa, er tidenes største galopp. Inkluderer man Småtroll, startet rundt 1900 løpere på hvert av løpene, det vil si at det var rundt 7600 startende totalt
  • Sørreisa O-lag fikk et overskudd på 360.000 kroner på Midnattsolgaloppen 1995, hvilket i dag tilsvarer rundt 600.000 kroner
Stengt for kommentarer.