1 minutts startintervall på sprinten under NNM

Under NNM sprint i fjor i Tromsø var det 2 minutters startintervall på sprinten. I år er det noe større påmelding, og med 2 minutters startintervall hadde siste start blitt kl. 1922.

Det går i år som i fjor på denne tiden dessverre mot mørkere tider, og i Sørreisa begynner det å bli skumring fra rundt cirka kl. 2030. For å unngå at det blir for mørkt i skogen for de senest startende løperne, og dermed sportslig urettferdig, har vi bestemt oss få å gjennomføre sprinten med 1 minutts startintervall.

I Norges orienteringsforbunds (NOFs) «koronaveileder» anbefales det at starten på løp strekker seg over tid. Vi har derfor for sikkerhets skyld konferert med NOF angående startintervallet under sprinten, og de mener 1 minutt startintervall er helt ok. Det er forøvrig det samme som praktiseres under norsk mesterskap. NOF svarer oss at det er lov å bruke hodet og gjøre nødvendige lokale tilpasninger. Vi tar NOFs tilbakemelding til etterretning. Startintervallet under sprinten blir altså 1 minutt.

 

Stengt for kommentarer.