SSOL/SOL 50 år, 1990 20-årsjubileum

1990: 20-års jubileum. Det er faktisk slik at 2020 blir feiring av 2 jubilèer; først 50-års jubileumet, så 30-års jubileum for 20-års jubileumet. Artig med flere feiringer J

Feiring av jubileumet foregikk på Solglimt, der festkomitèen bestod av Jon Helge og Sven Gerald. I lokalet var det utstilling med O-drakter/overtrekksdrakter samt bilder av alle lagsformenn frem til dag. Johan Arne Andersen var leid inn med sitt enmannsorkester til å lage musikk.

Til jubileumet hadde Elisabeth Sørgjerd laget en sang, og denne ser slik ut:

Hva mer skjedde i 1990? Jo, Ivar fikk med seg O-laget og påtok seg ansvaret for løyper under militært VM (CISM) dette året i Øverbygd og Bardufoss. Det var deltakere fra mange land rundt omkring i verden, heriblant fra de Forente arabiske emirater. Mange hadde knapt nok sett et ordentlig O-kart fra før. På storsletta på Setermoen under åpningsseremonien oppstod det i tillegg forvirring blant deltakerne fra de arabiske landene når speakeren først sa på norsk «……se på Storala som står der og kneiser så fint etc», hvorav når han gjentok dette på engelsk ble «look at the great Ala mountain….». Iflg Bjørn observerte han da blant mange deltakere lett forvirrede uttrykk der de så på hverandre og så ut som noen spørsmålstegn.

Under arrangementet som fant sted fra ca 20.-29.juni bodde vi delvis på hytta til Jan ved Rostavatnet, og det er her det er observert den eneste indianerstammen som noen sinne er oppdaget i Europa, de såkalt TurOchene. Det hadde seg slik at da Ivar og Bjørn kom kjørende til hytta ved Jan spratt det plutselig opp fra veigrøfter og skogen tre mennesker som KUN ! hadde på seg en Tur-orienteringspost rundt livet samt hadde bregner rundt hodet. De viste seg et øyeblikk for Ivar og Bjørn og er siden aldri blitt sett. I ettertid har forskningen gitt denne indianerstammen navnet TurOche-indianerne.

Kvalifiseringsløp og stafetter fant sted på dette kartet :

Mens langdistanse-finalen fant sted på dette kartet:

Ivar var som sagt ansvarlig løypelegger, mens vi andre hadde ansvaret for å følge militært mannskap ut på postene, og så hente dem inn igjen. Sven Gerald har ennå den dag i dag ikke offentliggjort for de stakkars soldatene han skulle følge ut på Nordgårdsåsen at stormasta han kom tilbake til var akkurat den samme som han startet ved, det var nemlig tykk tåke da Sven Gerald skulle følge soldatene ut, med det resultat at den beine linja han skulle følge til posten ble en slags sirkel…… Men han gjorde mine til slett spill og sa til de stakkars slitne og frosne soldatene «ja nå er vi kommet hit, nå er det bare en liten bit igjen å gå.»

« Tenkt « runde:

Andre hendelser i 1990:

Vi arrangerte KM Stafett på Nils Ånesahågen kartet med Ragnvald som løpsleder og Gerald som løypelegger.

Under NNM i Bodø ble det gull i veteranklassen i stafett som da hette H35 ved Ragnvald, Jan og Asgaut. Resultatlistene viser sågar at etter to etapper var også andrelaget ved Arvid, Kjell og Gerald oppe og snøste på medalje:

Vi er 61 medlemmer av laget og blir nr 3 i lagrankinga. Den nye gullalderen er på tur.

Vi minnes:

Joar Sørgjerd

1930-30.04.1990

Takk for alt Joar, du kan med rette kalles O-sportens og Gumpediltens far i Skøelv og Sørreisa, du var også en av stifterne av SSOL.

Hvil i fred.

 

Stengt for kommentarer.