SSOL/SOL 50 år, 1966, 12.juni, O-løp arrangert av SKØELV IL

O-løp Skøelv 12.juni 1966 arrangert av SKØELV IL

Dette er ikke det første O-løpet arrangert av Skøelv IL, dette var Gumpedilten 1965. Dessverre er 1965-årgangen forsvunnet fra arkivmaterialet så jeg kan foreløpig ikke legge ut verken kart eller løyper fra 1965. Jeg må nok prøve å spore opp dette historiske materialet.

Tilbake til 1966-løpet ser vi at Ragnvald og Jan tok begge 1.plasser i løpet, henholdsvis i klasse M1 og M2.

Løpsleder og løypelegger på 1966-løpet var Joar Sørgjerd. Løypelengdene varierte fra 3 til 7 km. Av løpsrapporten fremkommer det at det var kun 1 stk dame som startet, men da denne ikke fullførte er hun ikke navngitt på resultatlista. På resultatlista fremkommer ellers at vi i klassen Yngre junior finner Ivar Bjørkås på resultatlista, og da er det forståelig at mange år senere dukket arvingene Øyvind og Halvard opp i O-sporten siden Ivar hadde prøvd denne fantastiske sporten.

Kartet er det gode gamle Målselv-kartet i målestokk 1:50 000 og utgitt i 1952. Som nevnt i en tidligere artikkel er det mye finorientering som måtte legges til side for å finne frem, og i stedet konsentrere seg om de store detaljene !

12.06.1966

Oppdatering 29.04.2021:

Fra Ragnvald har vi fått tilsendt en avisnotis om løpet:

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.