Navn på terrengdetaljer Sørside-marka

Lokalhistorie er alltid viktig å ta vare på, derfor tenkte jeg å komme med noen navn på detaljer i terrenget på Sørsia, som er blitt fortalt meg i barndommen. Ikke alle navn kommer her i første omgang, kvalitetssikring må til for øvrige navn.

Kom gjerne med innspill og info om andre detaljer jeg har oversett eller ennå ikke er kjent med. Norsi-væringer får naturligvis også lov å komme med innspill!

 

Sørsia

31 Kudauen. Dette navnet fortalte Alf Storelvmo meg på en skitrening en gang på slutten av 70-tallet. Jeg mener han fortalte at her hadde en ku en gang gått utfor og slått seg i hjel.

32 Bukkholla. Selveste bukkholla ved Bukkhollmyrene. Også berettet av Alf Storelvmo. Jeg husker ikke opphavet til navnet, men antar navnet er selvforklarende.

33 Vaskerihålla. Her datt alle folk fra Vaskeriet (og skolen?, Vassko) når de var på tur ned fra Kvilarbuska. Kilden mener jeg var Nils Bell.

34 Kvilarbuska. Vår alles kjære kvilarbuske på tur til Heia og/eller O-hytta fra sørsia. Regner med de aller fleste som har gått på skolen i Sørreisa kjenner til treet. I treet er det mange historiske navneinnriss.

Følg med i neste episode; da kommer det en epistel om de navneløse vannene i Sørside-marka!

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.