Sigurd Dæhlis stafett-tips

Sigurd Dæhlis stafett-tips(bladet Orientering 4/1994):

STAFETTLØPING
Når du løper på et stafettlag, har du et litt større ansvar enn vanlig. Du kan ikke bare tenke på deg selv, men også ta hensyn til at du er en del av et lag. En lenke er ikke sterkere enn sitt svakeste ledd. Det gjelder å hjelpe og støtte hverandre til å gjøre et løft sammen.

Når du først er i gang med din etappe, skal du huske på at de andre løperne i terrenget ikke har noen ting med ditt løp å gjøre. Du har da bare én konkurrent, nemlig deg selv. Du skal vinne over deg selv, ved å løse de o-tekniske problemene så sikkert og enkelt som mulig, med minst mulig tidstap

Velg sikre, omgående veivalg – framfor sjansepregede skrålivarianter. Du har råd til å ofre et halvminutt her og der på sikre veivalg, framfor å sjanse på krevende postinnganger – som før eller senere vil skjære seg.

Gi totalt blaffen i spekulasjoner om etappe-tider og plasseringer. Det eneste som gjelder, er å gjennomføre et sikkert og bomfritt løp. Om alle på laget greier å konsentrere seg om kun dette viktigste momentet, vil de gode resultatene komme helt av seg selv.

IF Sturla gjennomførte en rekke gode stafett-prestasjoner på 1980-tallet, blant annet 7 norske mesterskap på rad. Det lå ikke noe hokus-pokus bak disse triumfene. Bare hardt arbeid og jern-hard o-teknisk disiplin etter de ovenfor nevnte grunnregler var medisinen. Sentralt i stafett-disiplinen sto også Sigges 3-punkt-regel:

Velg enkle veivalg mest mulig langs ledelinjer. Ha alltid grov kompass-sjekk.
Siste sikkert holdepunkt så nær posten som mulig. Full stopp!
Nøyaktig kurs, skritt-tall og kartlesing inn i posten Betydelig fartsreduksjon.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

Stengt for kommentarer.