Veteranfesten 2015 en suksess!

Lørdag 24. oktober ble årets veteranfest arrangert på O-hytta. Det var godt oppmøte, 10 deltagere i alt. Ulf og Rangvald hadde gjort en kjempejobb med å forberede arrangementet i år. I tillegg deltok Arvid, Ivar, Asgaut, Frank Vidar, Leif, Kjell, Hans Martin og undertegnede (Roar).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kjell

Arvid, Ivar, Frank Vidar og Kjell gikk opp på fredags ettermiddag og fyrte opp. Så det var varmt og godt på O-hytta når Ulf, Rangvald, Leif, Asgaut og Roar ankom på lørdags formiddag.
Start på den tradisjonelle «10»-kampen var kl 11.30. Som vanlig var det litt spent stemning foran øvelsene som skulle kåre Sørreisa o-lags veteranmester 2015.
Vi startet uteøvelsene med vedkasting i forrykende vind, men opplysvær og 9 grader C.
veteran 2015 Frank kaster vedski 1 veteran 2015 Frank kaster vedski 2
Her ser vi en stilstudie av Frank Vidar. Vedkubben skulle kastes over taket og nærmest mulig spydet på andre siden av hytta.
veteran 2015 måling av vedkast
Det var litt nervøs stemning i starten, og alle fulgte nøye med på at oppmålingene gikk riktig for seg. Her ser vi at Frank Vidar ikke var så heldig med kastene i den første øvelsen. Han skulle komme sterkt tilbake i de senere øvelsene! (Noe som allerede er meldt i artikkelen her. Den observante leser vil se at det i nevnte artikkel verserer en del tallmagi rundt tallet 13 som ikke medfører riktighet. Vi var 10 deltagere totalt når Hans Martin ankom etter uteøvelsene litt ute på kvelden).
veteran 2015 ringkast veteran 2015 stilstudie ringkast Asgaut
Neste øvelse var ringkasting i le for vinden på baksiden av hytta. Her ser vi en stilstudie av Asgaut.
veteran 2015 spydkast Leif veteran 2015 oppmåling spydkast
Så var det spykasting ut over myra med vinden i ryggen. Legg merke til den eminente venstrehåndsteknikken til Leif. Også her ble ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Her ser vi Ulf under oppmålingen av kastet.
veteran 2015 spikring Ulf veteran 2015 spikring Ivar veteran 2015 diskusjon tidtakning
Etter en liten lunchpause, var det en mere «handyman-inspirert» øvelse, med spikring og løping. Her ser dere Ulf og Ivar i godt driv! Det viste seg at enkelte av oss, som hadde gjort det godt i starten, begynte å falle gjennom i denne øvelsen!
Nytt av året var en øvelse med styltegåing. Her ser dere at Arvid og Kjell i godt driv, men det var Leif som tok en klar seier i denne øvelsen. Det viste seg at dersom man hadde vokst opp på Svalbard, der det er smått med stylte-emner, slet man litt mer i denne øvelsen.
veteran 2015 stylter Arvid veteran 2015 stylter Kjell veteran 2015 stylter Leif
Neste øvelse var avstandsbedømmelse. Tre poster var lagt ut av Ulf på ulike avstander fra utkikkspunktet der dere ser Kjell (blå jakke) stå og holde oversikt over resultatene. Her ble fotografen anvist til å vente bak en stor stein. Denne steinen har en interessant forhistorie. Ikke bare er den blitt fraktet dit fra Indre Troms av isbreene en gang på slutten av istiden, den var også post nr. 2 under KM i 1968 (Det siste i følge Asgaut).
veteran 2015 stein post 2 KM 1968
Den siste uteøvelsen gikk ut på å sparke en fotball tre ganger mot en målrekke med 5 mål av ulik størrelse. Alt etter størrelsen på målet kunne man få mellom 5 poeng (minst åpning) og 1 poeng (størst åpning).
veteran 2015 Fotballmål Leif
veteran 2015 fotballmål kanonskudd Rangvald veteran 2015 fotballmål kanonskudd Ulf
Rangvald glimtet til med et vanvittig tilslag på ballen og vant denne øvelsen. Også Ulf fikk god kraft på ballen.
De resterende øvelsene var inneøvelser:
-Pilkast
-Anslå antall nonstopp i pose
-Anslå lengden på ditt eget fingergrep
-Quiz
-Kartoppgave
Kartoppgaven viste seg å være svært utfordrende for de fleste.
I løpet av disse øvelsen visste vi at Hans Martin ville komme, men ikke når. Det ble lagd en improvisert øvelse der vi prøvde å estimere ankomsttidspunktet for Hans Martin. Arket med de estimerte tidspunktene forsvant på mystisk vis og kunne ikke inngå i konkurransen…
Så var det bankettmiddag Kl. 2000 -2330.
Meny: Tradisjonell pinnekjøtt med tilbehør – så dessert og kaffe med noget attåt. Maten var fantastisk bra med blant annet pinnekjøtt fra Aron Mat og nydelig hjemmelaget tyttebærsyltetøy.
Takk for maten 🙂
Det var taler, blant annet med et innlegg fra Rangvald om skøyteløperen Oscar Mathisen. Så var det kåring av veteranmesteren.
Årets veteranmester ble Frank Vidar Hansen, med Roar Jørgensen på 2. plass og Ulf Wensel på 3. plass.
veteran 2015 pinnekjøtt
Etterpå forsatte veteranfesten utover de små nattetimer…
Roar på tur heim
og så gikk vi heim i dag morges.
Stengt for kommentarer.