Grønn tur

De grønne turene er avsluttet for 2021. Informasjon om premiering finnes HER.

Sørreisa O-lag fikk forøvrig 30. oktober tildelt pris fra Norges orienteringsforbund som årets tur-o arrangør. Les om dette HER.

–  – –

Som en del av årets turorientering arrangerer vi grønne turer.

En grønn tur er et lavterskeltilbud innen orientering både med hensyn til vanskelighetsgrad og tilgjengelighet.

En grønn turer skal være et tilbud for alle; barn, ungdom, voksne, eldre og funksjonshemmede, og skal kunne gjennomføres på beina, på sykkel, i rullestol og med barnevogn.

En grønn turer krever ingen forkunnskaper eller erfaringer.

En grønn tur har poster lett tilgjengelig på eller rett ved siden av sti/vei. Postene er i praksis stolper, slik som i Stolpejakten.

Ser ut som skog på Østlandet, men denne stolpen befinner seg i Sørreisa.

En grønn tur har kun lette stigninger. Lengden på turen er mellom 1,5 og 3 km, og turen skal kunne gjennomføres på 45-60 minutter hvis man går.

En grønn tur vil ha mellom 5 og 15 poster.

Postene er nummerert i en naturlig rekkefølge slik at det blir en løype, men man kan selvsagt ta postene i den rekkefølgen man ønsker.

Sørreisa O-lag arrangerer flere grønne turer i 2021. Disse går i følgende områder:

1. Brøstadbotn (Dyrøy kommune)
2. Skøelv
3. Brekka
4. Nermoen
5. Elvelund

Grønn tur-stolpe.

Alle stolper er utstyrt med en bokstavkode + QR-kode.

Det er frivillig om man vil registrere stolpene man finner, og de som ønsker å registrere dem, kan gjøre det på en av følgende måter:

For at QR-kodeskanningen skal fungere, må man først lage seg en profil på turorientering.no. Scanning må foretas fra appen. Se bruksanvisning HER.

 

Se egne og andres poeng:
Vi har laget en egen bruksanvisning for hvordan man skal se hvor mange poster/stolper man selv og andre har funnet i Sørreisa O-lags turorientering. Denne bruksanvisningen finner du HER. Eller: Se poengstillingen direkte her!

Feil eller mangler ved postene må meldes til Arvid Johansen på tlf. 95086068, eventuelt på e-post til post@sorreisa-olag.no.

Stolpene står ute til og med 30. oktober.

Bildet viser alle steder det finnes turorienteringsposter i Sørreisa i 2021. Grønne merker viser hvor det er grønne turer, mens de røde merkene viser hvor det er tradisjonell skogsturorientering.

I tillegg til fire grønne turer i Sørreisa har vi en grønn tur i Brøstadbotn i vår nabokommune Dyrøy.

(Sist oppdatert 27.12.2021)