SSOL/SOL 50 år, 1971

GODT NYTTÅR ! SSOL/SOL 50 år i 2020, det første O-løpet arangert av SKØELV OG SØRREISA O-LAG.

Vi går nå inn i jubileumsåret til Sørreisa O-lag, tidligere Skøelv og Sørreisa O-lag.
Jubileumsåret innledes med resultatlister fra den første Gumpedilten i SSOL sin regi som ble arrangert; den 12.juni 1971. Men dette var ikke den første Gumpedilten i historien, denne ble arrangert i 1965 av Skøelv IL, se tidligere artikkel.
SSOL ble stiftet den 18.november 1970, og her kommer en liten innledende historikk sakset fra Ivar og Geralds innlegg i årbok for Dyrøy og Sørreisa:

Så tilbake til det første Gumpedilten arrangert av SSOL i 1971. Løpet skulle opprinnelig arrangeres ved Nordenden av Andsvatnet

men ble flyttet til sentralskolen pga mye snø i terrenget

Løpet ble gjennomført og her kommer resultatlister. Mye kjentfolk på listene og tips gjerne disse om listene som ligger her, kan helt sikkert være artig for disse å se disse listene igjen. Klikk på hver side av resultatlistene for å få dem større.

Til slutt godt nyttår 2020 og følg med, følg med, mer snacks kommer 🙂

One Response to SSOL/SOL 50 år, 1971

 1. Jan A Eriksen 7. januar 2020 at 21:17 #

  Jeg kan bare svare for årene før «fusjon» mellom o-gruppene i Skøelv IL og Sørreisa IL.
  O-gruppa i Sørreisa IL ble opprettet i 1967 og det første o-løpet i juni 1968. Løpets formelle status var nordisk løp. Startsted i området der Lars Eriksen bor og selve hovedarena var ved herredshuset. Jeg tigget premier i sportsforretninger og møtte bare villige bidragsytere. Resultatet ble fine premier og for øvrig god pressedekning. Omkring 100 deltakere var med. På den tida var det ikke flust med funksjonærer. Bjørn Kåre hjalp til med tidtaking ellers var det ikke uvanlig at den som var løpsleder også hadde funksjon som løypelegger og kontrollør og ellers oppdukkende gjøremål som kontroll av bl.a. klippekortene.
  Kjell E Aadnevik vant hovedklassen herrer. Er usikker på vinneren av dameklassen men tipper at det var Astrid Breen.

  I 1969 arrangerte vi KM. Arena var ved klubbhuset og løypene i marka ovenfor med mål på arenaen. Fordeling av funksjoner var fortsatt av det enkle slaget og tilnærmet som året før.
  KM-mester ble Kjell Lunde fra Varteig IL. Han avviklet førstegangstjeneste på Bardufoss og kunne derfor delta i Kretsmesterskapet (som medlem i Målselv IL)

  I 1970 ble løpet arrangert på Øvermoen. Vi hadde også der god deltakelse. Herreklassen ble vunnet at Atle Jakobsen. Han ble for øvrig norgesmester senere det året. Hvem som vant dameklassen er det bare arkivet som kan fortelle

Legg igjen en kommentar