Friluftsgudstjeneste ved O-hytta 21. mars

Slik så O-hytta ut i 1971. Klikk to ganger på bildet for størst visning. Vet du hvem personene på bildet er? Gi oss tilbakemelding.

Påskeaften 10. april 1971 ble Sørreisa O-lags klubbhytte O-hytta innviet med sportsgudstjeneste, som det ble kalt den gang, ledet av daværende sokneprest i Sørreisa og senere biskop i Nidaros, Finn Wagle.

Søndag 21. mars 2021, ikke mange dager fra akkurat 50 år senere, blir det ny gudstjeneste ved O-hytta, denne gang ledet av nåværende sokneprest i Sørreisa, Jan-Ole Berntsen.

Gudstjenesten er et samarbeid mellom Sørreisa O-lag og Sørreisa menighet i anledning kulturuka i Sørreisa, som har mottoet «Bli med ut!«.

For å komme seg til O-hytta må man gå på ski. Det er valgfritt hvilken vei man tar til O-hytta, men de to som vurderes som de letteste går fra henholdsvis Skaret og Øverveien (Skarpvollen) på Bakkejord. Det er kjørt løype fra begge steder helt frem til O-hytta. Se dette kartet. Turen fra Skaret er kortest, men på grunn av parkeringsmulighetene anbefaler vi turen som starter fra Øverveien på Bakkejord. Se kart nederst på siden. Denne turen vil på ski ta mellom en time og en time og 15 minutter i rolig tempo, avhengig av dagsform og føre. Parkering kan skje ved Skøelv skole, og så går man på beina til Øverveien hvor man tar på seg skiene. Gåturen tar cirka fem minutter. Se kartutsnitt nederst i saken.

Sokneprest Jan-Ole Berntsen er klar til å lede friluftsgudstjeneste ved O-hytta.

Sted: O-hytta
Dato: Søndag 21. mars
Tid: Kl. 1200
Type arrangement: Friluftsgudstjeneste
Ansvarlig: Sokneprest Jan-Ole Berntsen
Musikk: Sørreisa musikkforening med 8-9 personer
Bevertning: Salg av kaffe etc. (betaling via Vipps)
Anbefalt startsted: Øverveien, Bakkejord
Turens lengde: Cirka 1 time og 15 minutter
Parkering: Ved Skøelv skole

Gjeldende nasjonale regler for smittevern følges. Max 200 personer kan samles. Avstand mellom hver person skal være minst 1 meter. Syke skal ikke delta. Deltakerne vil bli registrert med tanke på eventuell smittesporing. Den Norske Kirkes smittevernveileder vil bli lagt til grunn i den grad den passer for utendørs gudstjeneste.

Hvis det er noen som deltok på gudstjenesten 10. april 1971, og som tenker å delta også nå 50 år senere, ber vi om beskjed om dette til post@sorreisa-olag.no eller telefon 992 91 425.

Prøv UsynligO mens du er ved O-hytta! Les mer i denne saken om hva UsynligO går ut på. 

Bli med ut! Alle er hjertelig velkommen til historisk friluftsgudstjeneste og til å prøve UsynligO.

NB! Utviklingen mht korona kan medføre endringer. Vi må også ta værforbehold.

O-hytta skimtes oppe i bildet litt til venstre for midten. Fotograf Anne-Kari Bakkland, som man ser skyggen til, står i retning Bardufoss i forhold til O-hytta. Klikk på bildet for større visning.

 

Ulike løyper til O-hytta. Løypa fra Skaret er ikke tegnet inn. Løypealternativet helt til venstre på kartet anbefales. De nummererte ringene er poster i Sørreisa O-lags skiturorientering. Delta gjerne her også. Det er gratis. Se www.sorreisa-olag.no/tur-o/. Klikk på kartet for større visning.

 

Parkering ved Skøelv skole («P»). Løypa starter der den blå trekanten er tegnet inn. Der står det en oppslagstavle. Vi vil henge en o-skjerm på tavla. Løypa går helt frem til O-hytta.

Nyheten er oppdatert 14. mars kl. 2200.

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

4 Responses to Friluftsgudstjeneste ved O-hytta 21. mars