Sprintløp & Mellomdistanseløp i Skibotn – 2 på rad !!

Lørdag 14. juni arrangerte TROK og Skibotn IL først sprintløp kl 12 og deretter mellomdistanseløp kl 16.

2014-06-14 skibotnlog

Fra Sørreisa O-lag stilte 17 stykker for start på selve sprinten. Utgangspunktet var Skibotnhallen.

2014-06-14 skibotnsprintkart

Laget studerte nøye startlistene for å legge opp taktikk og innsats.
Alle viste at det var Ivar Helgesen, aka Kartivar, som var løypelegger.

2014-06-14 skibotn startliste...

Start og mål like ved skolens lekeplass inne i den signifikante furuskogen i Skibotn.

2014-06-14 skibotn løpere

Siste postdetalj var en typisk Skibotn-koie. Slik bodde Skibotningene i gamle dager…!

2014-06-14 Skibotn siste post sprint

Den særegne furuskogen gir myk grunn med barnåler og føles lettløpt…(nb!-føles!)

2014-06-14 skiboten løpeløpe

Av 17 Sørreisa-løpere fikk hele 8 premie. Som bildet viser: BREDT GLIIIIS!! (?)

Her er RESULTATLISTA – lagt ut på TROKs sider.

2014-06-14 skibotnsprinten

Arrangøren hadde fikset topp mulighet for dusj og varme garderober, samt mulighet
for avslapping og venting i en veldrevet kafe (!service! – !jezz! – !we like !)   🙂

—————————————————————————————–

En del måtte varme opp før neste løp – mellomdistanse oppe i Skibotn»lia».

2014-06-14 Skibotn leke 22014-06-14 skibotn leke 1

Hva er da bedre enn å være på lekeplassen å leke – egentlig? Sjekk lagstøyet forresten!
Begge har HELT KORREKT sponsoroppsett! JIIIPPPIIIII!!!  We digg!!   🙂

————————————————————————————————-

Kl 1600 gikk starten for løp nr 2 denne helt OK lørdagen i Skibotn  – med litt lavere temperatur enn ønsket og noen få dråper med regn… ca 15 min å gå fra Skibotnhallen til starten på løypene. Unntatt N-løypa – som startet ved Skibotnhallen. Litt vanskelig å få med seg hvor starten var – og da vi fikk kartene – tok N-trenerene raskt å vurderte det dit hen at begge N-løperene våre burde skygges. Det var en vurdering som viste seg å være en klok avgjørelse….

Kort vei til post 1 – men begge N-løperene våre er jo relativt erfarne N-løpere mht å ha deltatt på løp. Da de kom til post 1 – var den ikke plassert på detaljen på kartet. Rund ring betyr – spesiell detalj. På kartet er denne lett å se på ØST-siden av veien. Posten var ikke på den siden. Posten var plassert på motsatt side av veien på en stolpe….? Postkoden stemte ikke. Hva gjør en N-løper når postkoden ikke stemmer ? I dette tilfellet – for begge våre løpere – får hjelp av «skyggen» og fortsetter..

2014-06-14 skibotn n åpen

Post 2 – bare få meter unna – også en annen kode… hva gjør N-løperen nå da? Får igjen hjelp av «skyggen» og fortsetter…. og da gikk det så det grein etter for begge to…. tempo il skigante..!

For løperene vår som får kart før start D/H 10-11-12 – så ble det tegnet inn en ny vei og en innstallasjon som lå midt i løypa. arrangøren opplyste om at kartet var gammelt og en god del områder var bygd ut…. det var ett boligfelt i tilknytning til området øst for post 6 under – og flere havnet der….

2014-06-14 Skibotn inntegning 11-12

Det var nydelig terreng oppe i lia fra start og til innløpet ned mot bebyggelsen. Siste del – de siste 4 postene var felles for alle og gikk i ett terreng med mange endringer i. Vi voksne merker oss at de aller fleste voksne lett kan takle uoppdaterte kart med mangler. Vi merker oss også at konsekvensen av dette ikke er størst for oss. Det er C-nivå-løpere og uerfarne A-nivå-løpere som får utfordringene når kartet blir ufullstendig eller lite lesbart. Signalet er ikke bra.

Sørreisa O-lag skal evalure all aktivitet gjennom sesongen – aktivitet for de yngste – for å finne ut hva vi må gjøre bedre for å rekruttere. Men allerede mener vi at noe av det vanskeligste er å beholde. Dårlig trykk – og derfor lesbarhet – på kart – og innlysende lav kontroll (prioritet) på N og C  løypene indikerer for oss en klar prioritering av de voksne og erfarne.

2014-06-14 skibotn uten inntegning

Det er opplagt at kvaliteten på N og C løypene er avgjørende for motivasjon og prestasjon.
Vi erkjenner at dagens opplegg ikke tilfredstillte de krav vi setter til gjennomføring for disse nivåene. Alle vi voksne lever godt – med dårlig trykk og feil-løping. Utfordringen med å beholde nye tilskudd i laget blir ikke lettere når arrangøren helt klart ikke prioriterer kvaliteten for disse løperene. Vi erkjenner at vi var heldige som ikke hadde med oss noen «nye» løpere i dag. Den konklusjonen er det meget synd at vi ender opp med. Det er helt klart at alle løp er forskjellige – men o-laget ser en trend i hvordan de forskjellige o-lag prioriterer. Vi tenker det har med ressursene i lagene og hvilke fokusområder det enkelte lag har. For Sørreisa O-lag som har fokusert på å endre egen treningstilnærming i år – er det å beholde en prioritet.

Dårlig lesbarhet på kart gir flere vankeligheter – blått blir lite synlig – tall forsvinner osv.
Kartet er en subjektiv forenkling av terrenget, Følgelig må man se etter det som er tegnet inn. Det blir vanskelig dersom man tar et veivalg som leder inn i ett område med mange nye detaljer  – som ikke er tegnet inn. Selvsagt. (?)

Arrangement-teknisk kan både start og mål plasseres hvor som helst – egentlig (?).
Løp kan uproblematisk ha mål ute i «skogen» – og løperene kan følge merking inn til samlngsplass – akkurat som til start (kanskje merke «litt» tettere?). Det er den aller enkleste måten å unngå det som skjedde i dag – tror vi.

2014-06-14 skibotnpremie løp 2

Skibotn – mellomdistanseløpet – endte med 9 stykker av 15 med premie.
Vi liker premier! Her fikk vi maaange ! 🙂
Det er fabulastisk bra!

Her er RESULTATLISTA – linket fra TROKs sider.

Denne nyheten innholder kritikk av arrangementet.
For oss er det viktig å også ta nyheter med kritikk med.
Årsaken er:
– det er vanskelig å rekruttere.
– orientering er ikke lett.
– det er enda mer vanskelig å beholde… særlig de nyeste ….
For det er de som er på vei til å etablere en o-løper identitet.
Dersom ikke N og C løpere har HØYEST prioritet i arrangementstilnærmingen – så kan vi bare GLØMME å vokse oss flere o-løpere.
Masse bra initiativ og gode intensjoner i Skibotn i dag.
Denne nyheten slutter derfor kun med: Lykke til neste gang!

(NB! – her er mye (all) tekst skrevet av leder i o-laget. NB!)

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

1 Responses to Sprintløp & Mellomdistanseløp i Skibotn – 2 på rad !!