Verdens orienteringsdag

Verdens orienteringsdag (World Orienteering Day – WOD) var opprinnelig lagt til onsdag 19. mai med arrangementsperiode frem til 25. mai. På grunn av covid-19-pandemien er det hele utsatt til september 2021, med arrangementsperiode 8.- 14. september.

I fjor ble WOD avlyst på grunn av koronaviruspandemien. I år gjøres det et nytt forsøk, og Norges orienteringsforbund har et mål om å få til minst 250 arrangementer og 40 000 deltakere (!)

Sørreisa O-lag vil være med på WOD. Samtidig som WOD arrangeres Friluftslivets uke i regi av Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene. Det er naturlig å legge inn WOD som vårt bidrag til Friluftslivets uke.

Målgruppen for verdens orienteringsdag er først og fremst barn og ungdom, men vi ønsker å få folk i alle aldre til å delta. Det vil derfor bli tilbud til både skoleelever og andre.

Mer informasjon kommer senere.

3 Responses to Verdens orienteringsdag

 1. Hans-Martin 29. januar 2021 at 20:58 #

  Jaaa, løp og kjøp

 2. Jon Helge Vaeng 29. januar 2021 at 20:22 #

  Er det denne du mener: https://www.idrettsbutikken.no/annet/2380061035/skolepakke-til-orientering ?

  Med hensyn til det jeg skriver om tilbud til alle aldre, så trenger det ikke bety noe ekstraarbeid. For eksempel er O-jakta i gang da, og den kan inngå som WOD-aktivitet.

 3. Hans-Martin 29. januar 2021 at 19:19 #

  Glimrende tiltak. Jeg har allerede videreformidlet dette til Tromsdalen skole, og selv på kveldstid tikket det inn svar «Dette vil vi gjerne være med på» !
  I Tromsø har TrOK kjøpt inn to utstyrskofferter til utlån til Tromsø-skoler, med emiTag-armbånd, Emit Touchfree postenheter og tidtakerutstyr inkl scannere. Det siste vet jeg at SOL har, men ikke armbånd og postenheter?
  Jeg setter frem et forslag til styret om å kjøpe inn slikt utstyr til utlån til de tre skolene vi har i kommunen, og ber Jon Helge sjekke om det ennå finnes slike kofferter som en samlepakke?

  Sørreisa OL tror jeg må ha bra med penger og det vil være veldig bra for rekrutteringen å bruke disse pengene på slikt utstyr til bruk i skolene !

  I 2018 når TrOK kjøpte disse Skolepakkene kostet disse kr 30 000 inkl mva pr stk. Èn pakke bør ihvertfall SOL kunne kjøpe inn.

Legg igjen en kommentar