Godt nyttår, lyst å prøve UsynligO?

Hei alle Sørreisa O-løpere og Sørreisa-væringer generelt, godt nyttår 😊

Nå når skiføret lar vente på seg og skogen er veldig fin å løpe i (riktignok isete myrer, men med piggsko sitter man som støpt), har dere ikke lyst å prøve orientering i skogen uten poster, der mobilen gir beskjed om dere er på rett sted?

Jeg har forsøkt å lage et UsynligO opplegg her jeg sitter i Tromsdalen, der arenaen er fotballbanen i Sørreisa. Løypa er 3,6 km lang og kan lastes ned fra linken nederst i innlegget. Jeg anbefaler å skrive løypa ut på en skriver og ha i hånda som på et vanlig O-løp. Kartet jeg har brukt er Krokvatnet 2013 i målestokk 1:10 000.

Å lage denne UsynligO løypa medførte litt utfordringer fordi UsynligO innebærer at man er avhengig av et georeferert kart, dvs posisjoner på kartfila må stemme med posisjoner som satelittene gir som gps-posisjoner på samme sted i terrenget. Kartfila var ikke georeferert, og dette måtte jeg gjøre i programmet Livelox da jeg ikke fikk det til på UsynligO. Jeg måtte også lage et arrangement i Livelox med kartfil og det hele. Og for å få løypa opp på UsynligO hentet fra Livelox medfører dette bitte litt forskjell fra den vanlige rutinen når man skal hente seg ei løype fra UsynligO, mer om dette straks.

UsynligO, hva er det? Jo, dette står her

Det beste er å kjøre ut kart med løype og ha dette i hånda når man går/løper, og så gir mobilen lyd når man er på rett sted. Men man kan naturligvis også bruke kartet på mobilen, er bare litt mer pjeskete. (NB! For UsynligO med Livelox-løyper får man bare satelittkart.)

Mobiltelefon-innstillinger: Les  her

Da forutsetter jeg at alle har fått lastet ned appen UsynligO fra Google Play for de som har android-mobiler og fra AppStore for de som har iPhone. Husk å lese nøye om mobiltelefon-innstillinger over.

Kjør/gå/jogg/sykle til fotballbanen i Sørreisa med det kartet dere har lastet/kjørt ut på forhånd, og åpne UsynligO appen på mobilen. I første bilde må man velge login. Og da kan man like gjerne velge Anonym Login. I neste bilde på telefonen velger man Livelox-løyper, og da bør det dukke opp et arrangement som heter UsynligO Sørreisa stadion (håper jeg..). Velg løype/klasse Ivrige O-løpere 🙂 og trykk Start. Da er dere i gang 😊

Underveis vil mobilen gi dere all hjelp dere trenger dersom dere bare ser ned på denne, jeg skriver ikke mer om dette, dette kan dere lese om i en av linkene over samt at det er learning by doing. Men husk at uansett er det dere selv som skal finne frem på egen hånd ved hjelp av papirkartet, mobilen er bare krisehjelpa i tillegg til at denne lager lyd når dere har funnet posten 😊

Når dere er hjemme kan dere åpne appen igjen og studere strekktider etc og det skal også være mulig å laste ned spor som man kan legge inn på Livelox (et annet program) for å se hvor man har løpt.

Sjekk også andre UsynligO løyper på appen når dere sitter hjemme, da velger dere UsynligO løyper og ikke Livelox løyper. Men dette er fritt valg.

Så håper jeg at georefereringa jeg har gjort ikke er riv ruskende gal, og dermed anmoder jeg Jon H om å være testperson i morra søndag den 3.januar 2021.

Lykke til alle sammen 😊

Kart til utskrift: UsynligO Idrettsplassen Sørreisa

 

2 Responses to Godt nyttår, lyst å prøve UsynligO?