SSOL/SOL 50 år, Snacks: Historie-glimt, KM i 1957!

Dette innlegget har ingenting med SSOL eller SOL sin historie å gjøre, faktisk er jeg usikker på om noen folk fra Skøelv/Sørreisa deltok i det hele tatt, dette kan kanskje andre svare på ved å se på resultatlista?

Innlegget tas med som en hyllest til en person på resultatlista, nemlig Jan Bjarne Løvlund, som ennå løper orientering den dag i dag, 63 år etter dette KM-et ! Dette er en unik prestasjon, i verdensklasse, og som også må sees på som en hyllest til O-sporten, at denne har fenget Jan Bjarne i så mange år. Jan løper i dag for Nordreisa, men løp den gang for Jerven. Jan fortjener å bli nevnt på Sørreisa OL sin hjemmeside, vi hyller den som fortjener det, uten tanke på klubbtilhørighet.

Da kan vi bare vise resultatlista med en gang, før vi viser kart.

Kretsmesterskapet den 15.september 1957:

 

Kart:

Dagens kart:

 

For øvrig kommer Jan fra gården Løvlund på dette kartet, på veien mellom Heia og Skjold, ved Langvatnet:

 

Med O-løp i 63 år sier matematikken at man normalt skal ha tilbragt noen timer i «villfarelse» dvs bomming, men dette får eventuelt Jan selv anslå 🙂

 

5 Responses to SSOL/SOL 50 år, Snacks: Historie-glimt, KM i 1957!

 1. Hans-Martin 24. april 2020 at 11:16 #

  Ja Ivar, det må jeg prøve. I tillegg har jeg planer om en av lang-etappene under NNM Stafett 1974 på Breivikeidet. Kartene ligger i TrOK-permen ferdig i plastlommer med postbeskrivelser og det hele.
  Har forøvrig erfaring med å prøve gamle kart. Prøvde meg på kartet ved Fjellfroskevatnet for et par år siden (Åsmo, fra 1980). Selv om det var i 2018, det var steiksol ute, ble jeg tilbakesatt til 1980 mentalt, samtidig som jeg fikk en følelse av både Twin Peaks og De dødes tjern samtidig. Med det resultat at jeg ikke fant frem og løp og såg meg tilbake hele tiden, kanskje dukket det opp en ånd fra en gammel O-løper bak meg. Skulle ha hatt Lilli Bendriss sammen med meg.

 2. Ivar Helgesen 24. april 2020 at 10:03 #

  Utrulig at folk fant fram! Tar du og springer langløypa til sommeren HM?

 3. Hans-Martin 23. april 2020 at 20:42 #

  JH, det står 1955 i linken din, dette stemmer også med http://www.sorreisa-olag.no/2020/03/26/1980-ogsa-et-25-arsjubileum/

 4. Jon Helge Vaeng 23. april 2020 at 20:20 #

  KM 1957 fant faktisk sted før Troms o-krets formelt ble stiftet. Det kan det leses om her: http://www.sorreisa-olag.no/wp-content/uploads/2020/03/Troms-Orienteringskrets-gjennom-50-år-del-1-PDF.pdf

 5. Jon Helge Vaeng 23. april 2020 at 19:33 #

  Han som ble nr 6 i klasse gutter, samme klasse som Jan Løvlund, Oddmund Fjellheim, kan han være fra Sørreisa/Gumpedalen mon tro?

Legg igjen en kommentar