SSOL/SOL 50 år, Snacks: Historie-glimt, KM i 1957!

Dette innlegget har ingenting med SSOL eller SOL sin historie å gjøre, faktisk er jeg usikker på om noen folk fra Skøelv/Sørreisa deltok i det hele tatt, dette kan kanskje andre svare på ved å se på resultatlista?

Innlegget tas med som en hyllest til en person på resultatlista, nemlig Jan Bjarne Løvlund, som ennå løper orientering den dag i dag, 63 år etter dette KM-et ! Dette er en unik prestasjon, i verdensklasse, og som også må sees på som en hyllest til O-sporten, at denne har fenget Jan Bjarne i så mange år. Jan løper i dag for Nordreisa, men løp den gang for Jerven. Jan fortjener å bli nevnt på Sørreisa OL sin hjemmeside, vi hyller den som fortjener det, uten tanke på klubbtilhørighet.

Da kan vi bare vise resultatlista med en gang, før vi viser kart.

Kretsmesterskapet den 15.september 1957:

 

Kart:

Dagens kart:

 

For øvrig kommer Jan fra gården Løvlund på dette kartet, på veien mellom Heia og Skjold, ved Langvatnet:

 

Med O-løp i 63 år sier matematikken at man normalt skal ha tilbragt noen timer i «villfarelse» dvs bomming, men dette får eventuelt Jan selv anslå 🙂

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

5 Responses to SSOL/SOL 50 år, Snacks: Historie-glimt, KM i 1957!