SSOL/SOL 50 år, 1988

1988-Sørreisa OL deltar på Jukola-stafetten for første gang.

I 1988 skulle Jukola gå av stabel ganske langt nord i Finland, i Pudasjärvi den 11.-12.juni, med andre ord det ville være lyst hele døgnet.  Vi hev oss rundt og meldte på et lag, bestilte buss og gledet oss veldig til både stafetten og selve reisen.

Selve reiseruta mener jeg gikk omtrent slik, men jeg er ikke sikker dvs jeg husker ikke om første del av turen gikk igjennom Finland eller Sverige! Men jeg har satt opp Sverige som rute siden det er 100% sikkert at vi hadde en stopp i Pajala i Sverige, hvor vi «unggutta» klarte å tulle oss inn på en bygdefest i et festlokale i Pajala. Skepsisen var stor til oss da vi kom inn, men da flickorna spurte hvor vi var fra og Tommy sa Norge, medførte dette nesten umiddelbar nærkontakt av tredje grad for Tommy, blond og kjekk som han var, og i tillegg fra Norge !

Det skal også sies at avstandene både i Nord-Sverige og Nord-Finland er store, Ragnvald snakker ennå den dag i dag om episoden som innfant seg da vi i bussen plutselig fikk se en mann tilsynelatende liggende livløs i veigrøfta, omtrent en times kjøring fra forrige hus og minst like langt til neste hus. Vi stoppet bussen og sprang ut for å se til mannen, men da stoppet det akkurat en bil bakom bussen hvor en dame kom ut og sa, «neimen det er jo grannen». Ja, det er langt mellom naboene på Nord-kalotten. Mannen var for øvrig verken påkjørt eller skutt, han hadde bare tatt inn litt vel mye Koskenkorva…

Så til selve stafetten, og da kan jeg legge ut mitt kart fra løpet som jeg har hentet fra min egen O-bok. Ut fra historien som jeg har skrevet om løpet fremgår det tydelig at jeg var veldig misfornøyd med løpet, jeg bommet 12 minutter og tapte 24 minutter til teten. Men artig var det lell.

 

Laget bestod av disse løperne, med etappetider og lagsplasseringer under veis:

 

Vi fikk en hederlig 356.plass, eller kanskje det var 348.plass, det sier i hvert fall avisene:

Plasseringen er ikke den beste gjennom tidene i Jukola for Sørreisa O-lag, mer om dette i en senere artikkel, men er antagelig likevel den beste plasseringen med rent klubblag.

Med til historien hører det med at vi tok opp film/video under løpet, og om denne videoen går det gjetord, bl.a går Jon Helge John Cleese en høy gang i komisk skuespiller-talent. Men denne videokassetten (god gammeldags VHS) er ikke blitt sett på 20 år, så om noen leter på mørkeloftene sine blant andre lugubre filmer kan det hende at en av kassettene gjelder Sørreisa O-lag i Jukola 1988. Det ville vært fantastisk om denne kassetten dukket opp før jubileumsfeiringen til høsten.

 

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

1 Responses to SSOL/SOL 50 år, 1988