SSOL/SOL 50 år, 1982

1982, kan dette være året vår kjære kartmann Ivar Arnt debuterte for SSOL? Dette må Ivar bekrefte selv. I hvert fall, resultatlista for Vårløpet Skibotn den 23.mai 1982 viser at Ivar tok en andre plass i H35, kun slått med 3 sekunder av Knut Engstad. Og Ivar var igjen kun 6 sekunder foran Harald Frost. Snakk om sekundstrid!

Videre viser lista at Troms beste løper gjennom tidene; Gjermund (nå Urset, da Hansen), tok en 6.plass i klasse H13-16 N. Selv den beste har vært nybegynner en gang.

Løpet fant sted på dette kartet:

Komplett resultatliste Vårløpet:

 

I 1982 gikk NNM i Alta, og da ble det gull til denne trioen i klasse H- 16 🙂

 

Undertegnede har ennå  dag 38 år etter traumer etter panikkfølelsen jeg hadde da jeg kom til gal nestsiste post og hørte speakeren opplyse over høyttaleren at SSOL sitt guttelag er meldt som førstelag på tredje siste post. Jeg fikk fullstendig panikk, glemte kartet og var innom to-tre gale(!) nestsiste poster før jeg endelig fant den rette. Jeg bare løp dit det var løpere, og såg ikke på kartet! Full panikk! Heldigvis gikk det bra, jeg fant rette og vi kunne løpe inn som vinnerlag. Men den ugne og fæle panikkfølelsen sitter ennå i meg den dag i dag .

 

Dette var for øvrig ikke første gang SSOL vant guttestafetten under NNM, første gang var i 1971 i Mellembygd med Åge Hansen, Stig Sørgjerd og Knut Olsen på laget.

 

 

2 Responses to SSOL/SOL 50 år, 1982

  1. Hans-Martin 29. mars 2020 at 18:04 #

    Ja, du har helt rett Ivar når jeg nå sjekker resultatarkivene. Du debuterte for SSOL den 30.juni 1981 i Silsandmarka der du tok en 19.plass av 55 i H35. I det neste løpet i Brattlia tok du en 8.plass, i løpet deretter på Møllerhaugen må noe ha skjedd siden det står Brutt på lista, mens du i det siste løpet på Omasvarre ble nr 33.
    Sammenlagt ble du nr 26 av ca 65 deltagere.

  2. Ivar Helgesen 29. mars 2020 at 15:14 #

    Jeg kom vel i -81. Kjørte opp til sertifikat i Drammen og kl. 15 på ettermiddagen fikk jeg «lappen» i handa. Satte meg rett inn i bilen sammen med bror Olaf og kjørte 24 timer nonstop via Sverige/Finland til Sørreisa. Kvilte et par timer før vi kjørte til Silsand og starta i 1 løpet i MG-81.

Legg igjen en kommentar