SSOL/SOL 50 år, historisk materiale om O-hytta

Vi har i dag kanskje for første gang på snart 50 år fått mulighet til å presentere originaltegninger til O-hytta, samt bilde fra huset O-hytta stammer fra !

Ole (Ovesen) skriver i mail til meg i dag:

I forbindelse med at han (Odd-red.anm.) var engasjert i O-laget, kjøpte han huset etter Axel og Ida Aareland på Bakkejord. Ønsket var å få hytta plassert midt på Heia og vi var flere som var med for å finne ut hvor hytta burde ligge. Det var blant annet Berit og Stian Werner-Eriksen og Odd, Gunn og Ole Ovesen.

 Plassen ble merket med rød genser i en bjørk. Odd fikk ordnet med festetomt vederlagsfritt. Aarelandhuset ble demontert, fraktet med lastebil til Skøelv og forsvarets helikopter stilte gratis opp. Odd A Ovesen tegnet hytta slik den ble, og det var mange ildsjeler som bidro mye for at O-Hytta skulle bli ferdig. 

Hele familien til Odd A Ovesen var engasjert i fra tiden det het Skøelv O-lag til SSOL hadde vært i drift mange år, med deltakelse i konkurranser og arrangementer.

Vedlegger Aarelandshuset på Bakkejord, originaltegningene av O-Hytta og bilde av Odd A Ovesen.

 

Vi takker Ole for historisk materiale om O-hytta ! 🙂

 

Oppdatering 13.05.2020, Arvid kom med et bilde fra O-hytta i 1971 :

Ser dere kjentfolk?

 

One Response to SSOL/SOL 50 år, historisk materiale om O-hytta

  1. Berit Ovesen 12. januar 2021 at 16:46 #

    Hele orienteringsmiljøet i Sørreisa og Skøelv var med på dugnaden med byggingen av O-hytta f eks deltok Arvid Sørensen, familien Joar Sørgjerd og familien Langaune aktivt, og det var mange flere. Jeg var 12-13 år da o-hytta ble reist. Ole var 7-8 år. Spør gjerne den enda eldre garde for å få et fullgodt bilde av prosjektet. Noen av jentene på min alder bemannet kjøkkenet og solgte pølser og varm drikke da kjøkkenet var oppe. Vi overnattet også stive av skrekk etter historier om at Åreland gikk igjen.

Legg igjen en kommentar