SSOL/SOL 50 år, 1986

1986-Sørreisa kommune 100 år og 17.mai-toget ble vist på NRK . I denne 19 minutter lange videoen ser man mange kjente Sørreisa-folk, i tillegg til at man skal kunne se SSOL som gikk i toget med en O-skjerm i ei lita bjørk i ei barnevogn, Vi var 5 sekunder på TV!

Den 25.mai arrangerte vi for første gang i kretsens historie(tror jeg) noe tilnærmet en ènmannsstafett; fellesstart på Furøya med forskjellige runder der man ikke nødvendigvis hadde samme runde som sidemannen, samtidig. Løpet fant sted på vårt nye kart fra året før; Forøya:

Avisomtaler tydet på at folk var fornøyde med arrangementet:

Troms Folkeblad 27.05.1986.

Legg merke til at den ene journalisten omtaler at Sørreisa O-lag var arrangøren, men strengt tatt stemmer dette ikke, vi ble Sørreisa O-lag først senhøstes etter sesongen !

 

Under junior-NM på Vegårshei ble Anne Kari nr 7, som jeg tror må være SSOLs/SOLs beste NM-plassering gjennom tidene?

Troms Folkeblad 23.09.1986

Navneskifte:

På et årsmøte(hadde vi på den tiden årsmøtene om høsten og ikke om vinteren?) ble det besluttet navneskifte fra Skøelv og Sørreisa O-lag (SSOL) til Sørreisa O-lag (SOL). Jeg husker ennå hvor møtet fant sted; jeg mener det var et av de første klasserommene til høyre når man går inn på sentralskolen fra ungdomsskolesiden. Bakgrunnen for navneskiftet var at vi fikk flere og flere løpere fra Gottesjord, Furøya, Galtnes og Hemmingsjord, og da ble det mere rett med et O-lag som favnet om hele kommunenavnet. Det er kjent at vedtaket en stund vekket litt såre følelser hos ildsjeler i Skøelv, men vi håper nå at vi er tilgitt, 34 år etter. Det var kun gode intensjoner som var bakgrunnen for navneskiftet.

SSOL hadde hatt tre forskjellige overtrekksdrakter; først den oransje tøyjakken, så den mer glatte og glinsende oransje jakken og til slutt den røde jakken med svarte striper. SOL har pr nå også hatt tre forskjellige overtrekkstøy; først den røde og hvite jakken med anorakklomme i stedet for en hel glidelåslomme foran, så en lignende jakke med glidlåslomme foran og nå i dag en mer helrød jakke med motiv av Hjerttinden nederst. Jeg skal forsøke å få tak i bilder av alle de forskjellige utgavene og legge ut, hører med til historien 🙂

Abonner

Abonner på nyhetsbrev for å få oppdateringer

2 Responses to SSOL/SOL 50 år, 1986