SSOL/SOL 50 år, 1961, 15.oktober, det første (?) O-løpet arrangert i Sørreisa kommune. KM v/Galtnes

Vi har hentet frem fra arkivene både resultater og løyper fra KM den 15.10.1961 arrangert ved Galtnes av Trofil. Løpsrapporten sier at det var 27 startende og 18 fullførte. Av resultatlista går det frem at Ragnvald ble kretsmester i klasse yngre junior og slo neste mann med nesten 12 minutter.
Kartet som ble brukt til løpet var Målselv 1:50 000 utgitt i 1952.
Seniorklassen for menn løp 8 km, mens dameklassen og juniorklassen løp 5 km.
Ved å se på kartet er det ufattelig at løperne fant frem, og at vi nå til dags har null grunn til å klage over kartkvalitet og manglende detaljer. Ved å prøve å legge løypene fra datidens kart over til kartet Linabrekka 1:10 000 fra 2005, er det enormt mange detaljer som løperne i 1961 måtte neglisjere, jeg er rett og slett dødsimponert over at de fant frem i 1961!
Løypelengden på langløypa får jeg på Linabrekka-kartet til å bli ca 9,5 km, mens kortløypa får jeg til å bli ca 6 km. Da er vinnertidene i løypene rett og slett meget imponerende også sett mot dagens nivå.

 

Løypene kan lastes ned i egne filer her:

Premieutdelinga.

Fra premieutdelinga. Asbjørn Stenvold ble nr 2 i løpet, men ble likevel kretsmester da vinneren av løpet ikke var med i en klubb i Troms O-krets.

Journalisten i bakgrunnen er ingen ringere enn Bjørn Hansen. 

 

1 Responses to SSOL/SOL 50 år, 1961, 15.oktober, det første (?) O-løpet arrangert i Sørreisa kommune. KM v/Galtnes