Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i kommunen. Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i kommunen.

I fjor var en stolpe plassert på Bonhaugen der kong Haakon og dronning Maud drakk kaffe og nøt utsikten over Sørreisa i juli 1907. Bildet er tatt 22.05.2020.

Tilsammen 40 stolper blir satt ut i løpet av sommeren i eller nært Sørreisa sentrum. De første 20 blir satt ut 1. mai og de 20 neste 1. august. Stolpene er lett tilgjengelig og kan nås til fots, på sykkel og de fleste også med rullestol.

Kart med oversikt over hvor stolpene er satt ut, finnes ved å gå til Stolpejaktens hjemmeside og deretter klikke på Kart på menylinjen øverst. For å få tilgang må du ha opprettet en Stolpejaktenkonto. Ønsker du ikke opprette konto, kan du laste ned kartet her:

Stolpene kan registreres elektronisk ved å laste ned appen «Stolpejakten» på mobilen (App StoreGoogle Play), slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Eventuelt kan du registrere stolper direkte på Stolpejaktens hjemmeside. For å registrere elektronisk må du lage deg en Stolpejaktenkonto, og den er selvfølgelig helt gratis. Dersom du oppretter en Stolpejaktenkonto gir det deg tilgang til Stolpejakten over hele landet.

Stolpene er også utstyrt med bokstavkode for de som velger manuell registrering. Kodene kan registreres på kartet, eller på et eget ark, og sendes inn til Sørreisa O-lag enten i vanlig brevpost eller på e-post. Adressen er som følger: Sørreisa O-lag, Postboks 199, 9315 SØRREISA; e-post: post@sorreisa-olag.no.

Stolpene står ute fra 1. mai til 1. november. Du finner fram til så mange stolper du selv ønsker. Alle som har funnet 12 poster eller flere er med i trekning av flotte premier etter sesongslutt.

Oppdager du noen feil, for eksempel at stolpen er blitt skadet eller at du ikke finner stolpen, gi oss da straks tilbakemelding på e-post til post@sorreisa-olag eller på telefon/SMS til tlf. 938 39 913 / 950 86 068.

Til sist, men ikke minst: Det koster ikke noe å delta!

Ta smittevernhensyn. Følg de til enhver tid gjeldende regler og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.

(Sist oppdatert 27.03.2021)